ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΕΛΕΠΑΠ)

Το έργο «Κατασκευή νέου διώροφου κέντρου αποθεραπείας – αποκατάστασης ημερησίας νοσηλείας και διημέρευσης – ημερησίας φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μετά υπογείου και θεραπευτικής πισίνας», προϋπολογισμού δαπάνης 5.100.000,00 € με Φ.Π.Α.,αφορά την ανέγερση νέας πτέρυγας της ΕΛΕΠΑΠ.

Ειδικότερα το Παράρτημα Αγρινίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) σκοπεύει να χτίσει καινούργιο κτίριο για την μεταστέγαση και διεύρυνση των υπηρεσιών της ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης και για την δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Η  κατασκευή θα γίνει σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από τον Δήμο Αγρινίου, με εμβαδόν 2028,90μ2.

Θα κατασκευαστεί ένα διώροφο κτίριο εμβαδού 1216,50μ2, με υπόγειο και υπαίθρια θεραπευτική πισίνα 34,90μ² στο νότιο-ανατολικό τμήμα του ακαλύπτου χώρου. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 640,75μ2 και ο όροφος 575,75μ2. Το κτίριο έχει διαμορφωθεί σε 2 πτέρυγες κάθετες μεταξύ τους σε σχήμα «Γ». Το υπόγειο περιλαμβάνει μηχανολογικούς χώρους και 30 θέσεις στάθμευσης (εκ των οποίων οι 5 πληρούν τις προδιαγραφές για ΑμεΑ). Στο επίπεδο του ισογείου, στην ανατολική γωνία, λόγω της κλίσης του εδάφους έχει δημιουργηθεί ένας υπόγειος χώρος, εμβαδού 97,69μ². Στους 2 ορόφους υπάρχουν όλοι οι χώροι θεραπείας, εργαστήρια, γραφεία κλπ που απαιτούνται. Στο ισόγειο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Διημέρευσης για να είναι δυνατή η άμεση χρήση του αύλιου χώρου από τα παιδιά στην καθημερινή τους διαμονή. Στον όροφο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Αποκατάστασης. Η κατακόρυφη επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω 2 κλιμακοστασίων και 2 ανελκυστήρων κατάλληλων για ΑμεΑ.

Η ΕΛΕΠΑΠ στην σημερινή της δομή παρέχει θεραπευτικά προγράμματα αποκλειστικά για εξωτερικούς ασθενείς σε πρωινό ωράριο και καλύπτει σε εβδομαδιαία βάση από 125 έως 140 παιδιά με συνολικά 15 άτομα προσωπικό. Απασχολεί 4 φυσικοθεραπευτές, 2 εργοθεραπευτές, 3 λογοθεραπευτές, 1 κοινωνική λειτουργό, 1 παιδοψυχολόγο, 2 διοικητικούς υπαλλήλους και 2 καθαρίστριες.